Kim van Uden - "Ik help vernieuwers met het creƫren van sociale impact"

Als je ziet dat het anders moet
Ik heb in het werk ervaren dat het schrijven van beleids- of implementatieplannen niet werkt. Als je na maanden eindelijk klaar bent met het plan en het is goedgekeurd dan is het al niet meer up to date. En wat heb je in al die maanden nou echt bereikt...  

We leven in een participatie- en netwerksamenleving die continu verandert. Echte verandering gaat niet om papieren plannen of een visie van het management. De grote complexe vraagstukken van deze tijd vragen om een benadering waarbij je echt de kracht vanuit de mensen en vanuit de samenleving gebruikt om te komen tot duurzame verandering. Een aanpak die ruimte biedt aan echte co-creatie en innovatie. Impact creëren gaat om samen bouwen aan perspectief, nieuwe wegen ontdekken, anders durven kijken, over de eigen grenzen, doen en experimenteren wat werkt en wat niet. Zo krijgen veranderingen blijvend vorm en creëer je oplossingen die echt bijdragen aan een vraagstuk.

En dat is wat mij drijft en waar mijn kwaliteiten liggen: vernieuwen, ontwikkelen, co-creëren, aanjagen, verbinden. Vraagstukken en problemen ombuigen in kansen, positieve energie en actie. Mensen enthousiasmeren en binden. Op alle niveaus.

Midden in de samenleving
Waarom ik 15 jaar voor de gemeente heb gewerkt? De steeds veranderende rol midden in de samenleving gaf mij uitdaging en energie. Met partners maatschappelijke opgaven oppakken en samen verschil maken voor de stad. Als projectmanager heb ik me op verschillende domeinen begeven waarvan de laatste 6 jaren in het brede sociale domein. Daar heb ik mogen bijdragen aan de transitie en de transformatieopgave. In die tijd heb ik ervaren dat transformatie geen kop en staart heeft. Het is een continu proces waarin je samen steeds weer nieuwe en andere stappen zet die bijdragen aan de bedoeling.

Ik heb met partners diverse thema's opgepakt zoals wijkontwikkeling, sociale innovatie, maatschappelijke participatie, integratie, overheidsparticipatie, lokale netwerken versterken en nieuwe vormen van samenwerkingen opgezet. Zo stond ik het ene moment midden in de wijk en even later voor het college of de gemeenteraad. Ik houd van de dynamiek, complexiteit, omgaan met verschillende belangen en daar beweging en richting in aanbrengen. 
Ook mijn beide studies (Communicatie -Fontys- en Beleid en Organisatie - Universiteit Tilburg-) komen perfect samen in mijn werk.

En nu, vanaf oktober 2017, ga ik nog meer doen van wat ik al deed, maar dan anders! Als onafhankelijke procesbegeleider zet ik mijn volgende stap.

Nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Ik kom graag vrijblijvend langs. Bel, mail of app me. Linken kan op LinkedIn.    

Zelfstandig maar niet alleen
Ik werk in een netwerk met andere experts. Voor grote transformerende trajecten werk ik bijvoorbeeld graag samen met:
- Sandra van de Westerlo (WEsterlo Connect) zij is een geweldige inspirator en expert voor betere team- of ketensamenwerking. 
- Udo Holtappels (Groep 5700) een meester in storytelling en weet als geen ander met verhalen richting en inzicht te geven aan ambities.

Kim van Uden - Daelmans