Training Creativiteit & Innovatie

Geef creativiteit de ruimte!
Complexe vraagstukken van deze tijd vragen om een benadering waarbij je de creativiteit van mensen gebruikt om te komen tot innovatieve oplossingen. In deze training ervaar je hoe het creatieve proces verloopt en wat het oplevert. Hoe kun je je eigen creativiteit meer benutten en anderen inspireren om dat ook te doen? Hoe begeleid je een creatief proces?

Uit je comfortabele wereld – in je creatieve zone!
We beginnen met een inspirerende intro over de grotere context: imagineering, design thinking, storytelling en mindset. Vervolgens zoomen we in op het creatieve proces.
De vraag – divergeren – convergeren – en actie!

We reiken best practices en inspirerende voorbeelden aan en denken daar samen op door. Je gaat ook vooral zelf aan de slag met praktische opdrachten met een theoretische achtergrond (je kunt ook eigen vraagstukken of projecten inbrengen). Je leert omgaan met een waaier aan handige technieken en tools die het creatieve proces ondersteunen en vaste denkpatronen doorbreken.

Kortom: uit je comfort zone, in je creatieve zone!

Voor wie?
Wij geloven dat creatief denken een meerwaarde is voor iedereen, zowel persoonlijk als professioneel. De training is voor iedereen die op zoek is naar inspiratie en tools om vraagstukken eens anders aan te pakken.

Op maat
In te zetten als korte inspirerende sessie (snelcursus) of als een- of tweedaagse training waarbij je meer gaat verdiepen en echt met eigen vraagstukken aan de slag gaat. Ook mogelijk om het in company te organiseren of rondom een specifiek thema. Of verbluf mensen tijdens een heidag of teamdag waarbij je in korte tijd leert om creativiteit te stimuleren en buiten de kaders te denken.

Nieuwsgierig? Informeer naar data en mogelijkheden. 

Meer over ons
Als wet-houders van de Wet op behoud van creativiteit zetten we ons in om het creatief potentieel van mensen te bevorderen en daarmee de creativiteit in onze samenleving te stimuleren. Het is tijd voor meer creativiteit!

Udo Holtappels
Chief Officer Storytelling bij Groep5700
Volg Udo op LinkedIn

Kim van Uden
Procesbegeleiding in sociale innovatie bij Buro BOOST
Volg Kim op LinkedIn